2010-12-03

Allvarlig upptrappning i Asien

0 kommentarer
En allvarlig upptrappning sker i Asien, där USA, Japan, Sydkorea och Nordkorea spelar ett farligt spel.
Japan och USA har inlett krigsövningar som pågår från idag till och med 10 dec.
USA deltar med 10.000 soldater, 20 krigsfartyg och 150 stridsflygplan. Samtidigt meddelar Sydkorea att nya krigsövningar nära gula havet och de omstridda öarna, denna gång med skarp ammunition.
Sydkoreas nya försvarsminister (den förra avgick pågrund av Nordkoreas bombningar förra veckan) Kim Kuan-Jin hotade Nordkorea med flygattacker ifall Nordkorea skjuter mot Sydkorea igen.

Allt detta senaste 24 timmarna, och svaret från Nordkorea kom snabbt. Nordkorea flyttar i detta nu 200 stridsvagnar till gränsen mot Sydkorea, med tanke på att gränsen är fylld med vapen är detta tillskott tillsammans med de missiler som laddades på ramper förra veckan en mycket allvarlig indikation på vad som håller på hända i Asien.

I, , , , ,  Svd DN

Vilka ligger bakom Wikileaks (Analys)

0 kommentarer
Ett motto inom militär, politisk och underättelsetjänst analys är: Vill du veta vem som ligger bakom nåt, ta reda på vem som tjänar mest på det!

Assange har sagt att Israels Premiärminister tror läckorna bidrar till fred i mellanöstern

"He believes that the result of this publication, which makes the sentiments of many privately held beliefs public, are promising a pretty good [indecipherable] will lead to some kind of increase in the peace process in the Middle East and particularly in relation to Iran," Assange said.

Hur kan dessa läckor bidra till fred enligt Israels premiärminister när dokumenten mest avslöjar grannar i mellanöstern som bittra fiender som önskar varandra död och förstörelse?

Assange, en australiensare, vars vistelseort är okänd, kan komma undan med att aldrig ställas inför rätta i USA - beroende på Washingtons beslutsamhet att gå efter honom.
Precis som den tidigare CIA-avslöjaren, Philip Burnett Franklin Agee, nästan ett halvt sekel före honom.
Agee var föremål för en omfattande CIA instats på 60-talet efter att han började avslöja för världen att hans samvete hade tvingat honom att avslöja vad han sett och gjort under sin tjänst, särskilt i Mexiko och Grekland. År 1979 lyckades han publicera sin bok "Inside the Company." Den har översatts till 27 olika språk. 1978 och 1979, publicerade Agee ett verk i två delar: "Dirty Work: CIA i Västeuropa" och "Dirty Work: CIA i Afrika", som avslöjade identiteten på  ca. 2.000 CIA agenter.

Hans amerikanska pass drogs in 1979. Han fick medborgarskap i Tyskland och i olika sydamerikanska och centralamerikanska länderna, Agee levde sin sista tid på Kuba, där han dog 2008.
CIA lyckades aldrig lägga vantarna på honom.
Den skada den tidigare CIA-insidern orsakade amerikanska underrättelsetjänsten och dess världsrykte var större än den skada Assange har orsakat idag.
Medan sensations media över hela världen plockar ut saftiga bitar, är Wikileaks utlämnande av sekretessbelagda USA-filer i stort sett inget nytt för politiska, diplomatiska och underättelse insiders, även om de ökade i värde genom att vara tagna direkt ur officiella amerikanska dokument.

Amerikanska utrikesminstrarna Condoleezza Rice och Hillary Clintons order för diplomater att samla in kreditkortsnummer, e-postadresser och faxnummer till politiska och militära personligheter i både de länder de jobbar och FN är på gränsen till spioneri, men detta är inget nytt för personer inom militär och underättelsetjänst som har vetat om detta länge.

Många är misstänksamma mot Wikileaks "trovärdighet"

Irans president Mahmoud Ahmadinejad pekade ut att den fakta som kommit ut är "värdelös" och ett amerikansk försök att skada sina fiender istället för sig själv.
Dem läckta samtalen från arabiska ledare för att förstöra Irans kärnkraftsanläggningar har han avfärdat som en "satanisk komplott" som inte skulle ha någon inverkan på hans lands "vänskapliga" förbindelser med regionala stater.
Ahmadinejad insisterade på att de var avsiktligt iscensatta av den amerikanska och Israeliska regeringen för "politiska" skäl och "psykologisk krigföring".
Även Turkiet har sagt att Israel ligger bakom läckorna, Turkiska regeringspartiets andreman Huseyin Celik har sagt:

"One has to look at which countries are pleased with these," Celik was quoted as saying. "Israel is very pleased. Israel has been making statements for days, even before the release of these documents.”
“Documents were released and they immediately said, ‘Israel will not suffer from this.’ How did they know that?” Celik asked. "

Detta skulle innebära att Julian Assange förTel Aviv och att Israel visste om innehållet innan det släpptes.

Fyra frågor relevanta att ställa:
1. Kan man antar att Assange kontrollerade dess innehåll och gjorde ett urval av dokument att släppa eller kastade han ut alla filer i cyberrymden utan insyn?

Läckan är inriktad på att förtala Iran. Av vem?

2. Hur kommer det sig att Iran har kommit att bli den part som skadats mest av Wikileaks handlingar - och inte USA? Om jorden skakade någonstans denna vecka var det i Persiska viken och Mellanösterns huvudstäder, där arabiska härskares extrema motvilja för Iran och dess revolutionära regim visades upp för hela världen att se.
Saudiarabiens kung Abdullah avslöjas med att uppmana USA att genomföra ett förebyggande anfall på Irans kärnanläggningar och säger "vi måste hugga huvudet av ormen", Egyptens president Hosni Mubarak kallade Iran det övergripande hotet mot sin egen och regionens säkerhet. Han varnade för att om Teheran får kärnvapen, skulle Egypten inte ha något annat val än att följa efter.
Emiren Hamad bin Khalifa al-Thani i Qatar, ses som Teherans närmaste bundsförvant och diplomatiska partner efter Syriens president Bashar Assad, låter annorlunda privat: Han citeras där han frågar befälhavaren för den största amerikanska basen utanför USA, Al Udeid Air Base, hur han kunde utnyttja Irans olje-och gasfält direkt efter ett amerikanskt anfall mot den islamiska republiken. Enligt Wikileaks dokument, betalar Washington ingen hyra för basen och kostnaderna täcks till 60% av Emiren.
Enligt läckorna har Ahmadinejad sagt konfidentiellt: "Vi lyckades slå amerikanerna i Irak, men den sista striden mellan oss (och amerikaner) kommer att äga rum på iransk mark"

Även rapporter om att Nordkorea har smugglat ut avancerade missiler till Iran som kan nå Europa finns i dokumenten som har läckt ut, så nu börjar Europa och inte bara Israel och arabvärlden på allvar frukta Iran.

Assange visste att samtal om Irans Kärnkraft skulle hållas snart

I just noticed today Iran has agreed to nuclear talks. Maybe that's coincidence or maybe it's coming out of this process, but it's certainly not being canceled by this process / Assange
3. En annan fråga som ställs i Peking, Moskva, Berlin och även Teheran, är varför Wikileaks avslöjanden började 28 november, bara en vecka före starten av ett återupptagande av kärnkraft samtalen med Teheran. Ryssarna, kineserna, tyskar och iranier frågar sig själva om timingen var tänkt att föra ett budskap till Iran att landet står inför två svåra val: Antingen böja sig för omvärldens krav om begränsning av urananrikning och frysa dess militära nukleära program, eller så kommer Washington att ta bort alla begränsningar som håller Israel tillbaka från en attack på Iran och vara mer mottagliga för arabiska krav för en amerikansk attack.
Läckor stoppar inte saudiernas strävan på en attack mot Iran

Saudierna visade också en viss skepsis mot Wikileaks trovärdighet i en långsträckt berättelse i en semi-officiell arabisk tidning om övergången mellan cheferna för Mossad, Israels yttre spionbyrå, under rubriken: Mossad insider efterträder hårt kritiserad chef för spionbyrån.
Saudi experter är förvånad över att denna artikel publicerades, när aldrig tidigare har någon Saudisk tidning publicerat ett enda ord om militära och underrättelsetjänsts utnämningar i Israel.
Det kan antas att saudierna ville visa att de inte skämdes eller är avskräckta av Wikileaks avslöjande om sina krav på USA att anfalla Iran. De publicerade denna ovanliga artikel som en signal till den tillträdande Mossad direktören Tamir Pardo att så långt som Riyadh gällde, måste det gå på som förut.
Det är även en signal om att det pågående samarbete mellan den avgående Mossad chefen Meir Dagan och Saudis underättelse chef Muqrin bin Abdul Aziz måste fortsätta. Detta otänkbara samarbete har lett till flera möten under ett års tid i Jordaniens huvudstad Amman

Inga amerikanska hemligheter avslöjade

4. Och en sista fråga för alla analytiker som går igenom alla USAs läckta dokument: Hur kan det komma sig att i hundratals filer som hittills har undersökts, har inte en enda av någon som helst betydande militär, underättelse eller politisk hemlighet som skadar USA eller amerikanska intressen kommit ut
Ingen tror på allvar att sådana brister kan vara en tillfällighet.

För att avsluta denna analys vill jag göra er kära läsare uppmärksamma på att Assange i en intervju har sagt:

"We can see the Israeli Prime Minister [Benjamin] Netanyahu coming out with a very interesting statement that leaders should speak in public like they do in private whenever they can,"

Netanyahu och Assange ger alltså komplimanger till varandra. Vad ger det för intryck till Turkiet, Iran och många andra länder och källor som anser att Israel ligger bakom Wikileaks dokumenten för att skada Iran och sätta press på den amerikanska regeringen att sluta pressa Israel om ett byggstopp på Palestinsk mark.

Framtiden får utvisa om vem som ligger bakom Wikileaks men vår analys visar att läckorna har skadat Iran och Nordkorea och stärkt Israels argument till en attack mot Iran.

SVD 1 2 3 DN 1 Aft 1 I , , , , , , ,

Skyller på Araber pågrund av naturen?

7 kommentarer
Graffiti i Israel

Läste i DN om skogsbranden som härjar i Israel och krävt 40 fångvaktares liv. Av nyfikenhet kollade jag vilka som har bloggat om artikeln och såg att Israel i Sverige har skrivit en artikel som heter: Branden i Haifa - Mordbrand. Redan där förstod jag vad dem skulle skylla detta på. Ja ni gissade rätt, Araberna. Innan branden ens är släckt så pekar dem ut araber!
De skriver:

"Det ska inte talas om det förrän där har framkommit bevis, men faktum är att branden i Galileen startade på tre ställen samtidigt, vilket är näst intill omöjligt att förklara med något annat än att araber gjorde som de gjort åtskilliga
gånger"

Och avslutar artikeln med "Utredningen KAN utvisa att branden är den största terroraktionen i Israel"

På deras sida citerar de på flera ställen gamla testamentet, så det intressant att de inte ser detta som Guds verk.
För när det nåt ont som sker Israel kan det inte vara Gud utan det måste vara araberna. Till Israel i Sverige säger jag, vakna upp och inse att ni skämmer ut er med såna artiklar/inlägg. Nästa gång det verkligen sker en attack mot Israel är eran trovärdighet borta efter såna befänga anklagelser. Detta börjar likna Europa på medeltiden, fast då var det Judar som blev anklagade för allt ont som skedde. Idag är det araberna och ironiskt nog är det förkämpar till "det judiska landet" som ligger bakom den mesta av den rasistiska propagandan mot arabernaEx i 2

, , ,
 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com