2010-12-03

Skyller på Araber pågrund av naturen?


Graffiti i Israel

Läste i DN om skogsbranden som härjar i Israel och krävt 40 fångvaktares liv. Av nyfikenhet kollade jag vilka som har bloggat om artikeln och såg att Israel i Sverige har skrivit en artikel som heter: Branden i Haifa - Mordbrand. Redan där förstod jag vad dem skulle skylla detta på. Ja ni gissade rätt, Araberna. Innan branden ens är släckt så pekar dem ut araber!
De skriver:

"Det ska inte talas om det förrän där har framkommit bevis, men faktum är att branden i Galileen startade på tre ställen samtidigt, vilket är näst intill omöjligt att förklara med något annat än att araber gjorde som de gjort åtskilliga
gånger"

Och avslutar artikeln med "Utredningen KAN utvisa att branden är den största terroraktionen i Israel"

På deras sida citerar de på flera ställen gamla testamentet, så det intressant att de inte ser detta som Guds verk.
För när det nåt ont som sker Israel kan det inte vara Gud utan det måste vara araberna. Till Israel i Sverige säger jag, vakna upp och inse att ni skämmer ut er med såna artiklar/inlägg. Nästa gång det verkligen sker en attack mot Israel är eran trovärdighet borta efter såna befänga anklagelser. Detta börjar likna Europa på medeltiden, fast då var det Judar som blev anklagade för allt ont som skedde. Idag är det araberna och ironiskt nog är det förkämpar till "det judiska landet" som ligger bakom den mesta av den rasistiska propagandan mot arabernaEx i 2

, , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom branden startat i de Israeliska områden med flest araber i hela landet (uppemot 60% i vissa håll) vore det ju inte så osannolikt att det just är araber som startat branden, oavsiktligt eller med vilje...

Den nedre bilden med dekalen åt höger är ju sann, förutom att det borde stå "Palestinians" istället för "Arabs"...

OmvärldsAnalys on 3 december 2010 15:34 sa...

Om branden har startat i områden med mest araber, så pekar det ännu mer på att det inte är avsiktligt eller att det Araber som startat branden med vilje, kanske ännu ett Israeliskt terrorattentat, glöm inte att det finns många såna också.

Alexander on 3 december 2010 16:14 sa...

Såja, nu har de senaste rapporterna om branden kommit in på svenska medier också.
"Brandorsaken var inte fastställd, men det fanns vittnesuppgifter om att elden börjat i en soptipp vid byn Isfiya som har drusisk befolkning."

Tvivlar på att den är avsiktligt startad av druser då druser är väl integrerade i det Israeliska samhället och konfrontationer mellan Druser och Israeler existerar inte. Alltså kan man tänska sig att det finns två troliga scenarion, antingen tände en Drus på av misstag eller en avundsjuk palestinier som fick för sig att sabotera för druserna.

OmvärldsAnalys on 3 december 2010 16:32 sa...

Så enligt dig Alexander kan inte möjligheten finnas att den starta av sig själv, så som det händer i naturen överallt? Var det araber som tände på i Ryssland, Australien, USA och alla andra ställen också? Eller har naturen ett finger med i spelet?

Alexander on 3 december 2010 20:08 sa...

Att en skogsbrand "startar sig själv" är ovanligt och det beror i de allra flesta fall på oförsiktighet från den mänskliga faktorn, ex.v. genom en brasa.

Eftersom det enligt rapporterna tycks ha varit på en soptipp branden startat, bränns det förmodligen också avfall där. I torkan som råder i Israel nu kan branden lätt ha spritt sig vidare.

Alexander on 3 december 2010 21:55 sa...

Och så var det också bekräftat att brännandet av sopor i en arabisk/drusisk by är orsaken till bränderna.

"The Fire Department Commissioner Friday night said that the source of the Carmel fire has been determined to be a burning trash pile and not arson.

Earlier on Friday, Police Insp.-Gen. David Cohen said that the two arson suspects arrested earlier in the day are not linked to the main fire on the Carmel Mountain."

Så som svar till din artikel: Ja, det är araber som är ansvariga för branden. (Nu bryr jag mig inte om det så hade varit svenskar som orsakat den, men det motbevisar dina påståenden i detta lite mystiska blogginlägg med inbäddade fördomar om Israelers påstådda negativa attityd mot araber). Inte är det heller konstigt att man först trodde att det var mordbrand, då polisen funnit ett par suspekta pyromaner (arabiska?) i närområdet till bränderna.

OmvärldsAnalys on 4 december 2010 12:13 sa...

Artikel handlar inte om att det var araber, druser eller israeler som startade branden, artikeln handlar om att den inte var AVSIKTLIGT anlagd av nån, och motsätter mig Israel i Sveriges påstående att det antagligen var ett terroattentat.
Sen att nån råkade starta elden av misstag är mycket möjligt.

Skicka en kommentar

 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com