2010-12-16

Europa Brinner!

2 kommentarer
Detta år har varit dramistiskt i Europa, men December 2010 har varit extrem och sett väldigt många och våldsamma upplopp, brandbomber och bilbränder i dem flesta huvudstäder i Europa bla. London, Spanien, Ryssland och Italien.

Det enda man hör i media om detta är små notiser som säger "studenter protesterar" eller "oroligheter på demonstration i (valfri huvudstad)". Media tycker det viktigare vi får läsa om Vem bonden väljer av alla kvinnor eller Idol och deras kärlek romanser än om ett allvarligt läge i Europa.

Faktum är att det är rena gatloppen för polisen som brutalt slår och misshandlar demonstranter som i sin tur kastar brandbomber, stenar och allt de kan få tag i. I London tog man över regeringpartiets huvudkvarter, i Aten stormade man parlamentet. Självaste Rom brinner!

Ett klipp som visar upplopp från hela Europa, klippen är alla från December i år. (har ni sett detta i media?)


Folket i Europa söker idag efter rättvisa och frihet från Politiker som vänt dem ryggen och slutat lyssna på folket. Här i Sverige ska vi bla. få en lag som gör att det möjligt för staten att veta exakt var du är så fort du använder en telefon, de ska ha koll på vem du har ringt, när, hur länge och som sagt var du är. Detsamma gäller för Mejl, sms och din internet historik.
Är det nånting WikiLeaks har visat så är det att ingen databas är säker från läckor. Hur skulle det kännas om dina uppgifter om vad du är inne på för sidor på internet, vem du ringer och var du är och gör på dagarna kommer ut till allmän kännedom?

Europa är i ett farligt skedde, dessa protester och upplopp är ett utryck för frustration, folket har fått nog, det farliga är att det enda som krävs är en enda karismatisk ledare för att ena dessa protester och rikta deras hat.
Detta påminner farligt mycket om Tyskland och Europa på 30-talet.

Sätt detta i kontext med allt annat vi har skrivit om här på OmvarldsAnalys, bla. USAs dalande makt, Kinas uppgång, Korea krisen, Rysslands militär på högsta alert pågrund av Korea, Mellanöstern på gränsen till ett nytt krig i Libanon, Iran och Israel fortsätter hota varandra, Finanskrisen som bara blir djupare och djupare och WikiLeaks som rör om i grytan,. Tecknen är många.

Ett frustrerat folk som väntar på räddning från sitt missnöje är ett farligt folk om dem som idag börjar rikta sitt hat mot en folkgrupp, idag är det muslimer som får detta missnöje riktat mot sig. Vi får hoppas att den karismatiska ledaren som dyker upp är en god man av folket som rensar bland eliten och politikerna i Europa utan att skylla på nån minoritet., , , , , , , , , , , ,

DN 1 2 3 4 5 SVD 1 2 
 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com