2011-01-08

Nytt Gaza krig på gång?

0 kommentarer
Omar Kawasmeh 65 dödades i sin säng av Israeliska militären (IDF)
Efter att Israeliska trupper dödade en handikappad 65 årig man som låg och sov i sin säng på västbanken har situationen i Gaza förvärrats.

Tidgare idag dödades 1 Israelisk soldat och 4 skadades av sina egna militära styrkor då en Israelisk granat landade fel. Granaten var riktad mot Gaza där Israelisk militär höll på att strida mot Palestinska motståndsmän.

Precis nyss kom en nyhet om att tre granater har fallit i en kibbutz i Israel, granaterna sköts från Gaza, det verkar som 3 personer är allvarligt skadade och har förts till sjukhus i Soroka Medical Center i Beersheva.

De tre skadade är utländska gästarbetare som jobbade inom jordbruk i Kibbutzen.

Källor: Jpost
Haaretz

, , ,

Våldsamma protester fortsätter i Nordafrika

0 kommentarer
Update 1: Nu 2 döda och över 400 skadade

Protesterna och demonstrationerna fortsätter i Nordafrika, en ung man dog idag i Algeriet efter att ha blivit skjuten av Algerisk polis.

Många bloggare har blivit arresterade i Tunisien och en artist blev bortrövad av 30 civilklädda poliser från sitt hem.

Bland bloggarna som har blivit bortförda är Slim Amamou och Sleh Edine Kchouk som är aktiv inom Tunisiska student organisationen.

USA har kallat upp den tunisiska ambassadören och utryckt "djup oro" och säger att de följer händelserna i landet "väldigt noga"
Tunisien och Algeriet är bland de viktigaste allierade för USA i området.

Videos på protesterna i Algeriet

Låten som gjorde att den 22 åriga artisten greps heter "presidenten, ditt folk är döende"DN 2 I
, , , , , , 3 4
 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com