2010-11-30

Arabiska diktatorer ligger illa till pågrund av WikiLeaks


Qatars Emir Hamad bin Khalifa al-Thani, en känd figur i mellanöstern pågrund av sina många medlingar i konflikter som rör mellanöstern, har stora problem.

Enligt Wikileaks diplomatiska telegram har han sagt bla. att han är beredd att betala 60% av kostnaderna för den Amerikanska militärbasen Al-Udeid Airbase i Qatar. Där många av flygattackerna mot Irak påbörjas innan de släpper sin dödliga last.

Som om det inte räckte så säger han i ett annat telegram att USA får använda flygbasen till att attackera Iran men villkoret är att USA ger garantier på att South Pars natural gas field som ägs av Qatar och Iran tillsammans inte får skadas eller attackeras. Så helt enkelt säger han bomba och döda oskyldiga människor men akta mina ekonomiska investeringar.

I ett annat telegram säger chefen för Israels Mossad (underrättelsetjänst) att Qatars Emir är "jobbig" och "irriterar alla" pågrund av att han smörar för alla, Iran,Syrien och Hamas. Mossad chefen säger även att USA borde ta bort sin bas från Qatar, då Qatars säkerhet helt beror på Amerikanska basen.

Saudiarabiens kung har i ett telegram sagt om Iran "Cut off the head of the snake" och tjatar ofta om att Iran måste attackeras.

Egyptens President kom med ett originellt förslag, "Stärk armén, släpp ert grepp, så blir det en kupp. Då får vi en diktator, men en rättvis sådan. Glöm demokrati, irakierna är för tuffa"

Detta kan utveckla sig till ett rent helvete för många arabiska ledare som står med byxorna nere inför sin egen befolkning men främst mot Iran som inte kommer ta lätt på att dess grannar försöker få USA att bomba landet. Egypten har också för några dagar sen haft val och man undrar ju hur "rättvisa" de var när deras president förespråkar diktatur runt om i världen.

Man undrar när arabiska folken ska få rättvisa ledare som dem själva har valt istället för diktatorer som böjer sig för väst mot sina egna grannar.

Se även http://omvarldanalys.blogspot.com/2010/11/wikileaks-kuwaits-ledare-fruktar-iran.html

, , , , , , , Dn1 i

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com