2011-01-16

Israel fruktar Demokrati i mellanöstern!


Nyheten om att Tunisien har haft en revolution och kastat ut diktatorn som har styrt landet med järnhand har börjat nå ut till folk i västvärlden. Protesterna har pågått i en hel månad och inte förens nu skriver tidningarna om det.

Vad det beror på kan vi bara spekulera i men tunisiska folket och andra sympatisörer med revolutionen pekar på att diktatorn var väldigt pro-väst och var en allierad med Frankrike och USA. De menar att det faktumet att han var pro-väst gjorde att västerländska medier inte ville stödja eller uppmuntra revolutionen, till skillnad mot vad man gjorde när det var protester i Iran eller Burma.
Silvan Shalom, Israels vice premiärminister.

Men idag kom en nyhet som vi på OmvärldsAnalys tycker är hyckleri på högsta nivå!
Israel ofta kallat av sympatisörer för "mellanösterns enda demokrati", har gått ut och sagt att revolutionen i Tunisien är ett hot mot deras säkerhet.
Israels vice premiärministern Silvan Shalom sa att revolutionen inte utgör ett direkt hot mot säkerheten för Israel, men om demokrati sprider sig till fler arabiska och mellanöstern länder så hotas Israels säkerhet.
Den hotas enligt Shalom genom att: "då kan Israel kritiska partier på demokratisk väg vinna ett val".

Shalom added that if regimes neighbouring the Israeli state were replaced by democratic systems, Israeli national security might significantly be threatened. The new systems would defend or adopt agendas that are inherently opposed to Israeli national security, he said.

Han sade även att de arabiska ledarna (diktatorerna) och Israel har ett nära samarbete och att "demokrati i mellanöstern hotar dessa samarbeten då arabiska befolkningen generellt är anti-israelisk"


Vi på omvärldsanalys kan inte förstå hur en modern stat som även kallar sig demokratisk kan frukta demokrati och uppmana till diktatur.
Om arabiska befolkningen i världen är Anti-Israelisk kanske Israel borde se över vad det är som gör att miljoner människor ogillar de. För folk generellt oavsett om det araber, israeler eller svenskar älskar fred och frihet.

Om Israel vill sluta vara hatat av araber kanske ett första steg är att sluta stödja diktatorerna som förtrycker sin egen befolkning och kämpa för demokrati i hela mellanöstern. Demokrati kan aldrig vara fel!
Det land som säger att demokrati är bra för vissa och dåligt för andra, förtjänar inte att kallas för en demokrati och borde se över sina värderingar!

Här är källor till utalandet:
http://www.masrawy.com/News/Egypt/Politics/2011/january/15/israel_tunnis.aspx (arabiska använd google translate som ger en bra översättning)

http://english.ahram.org.eg/NewsContent/2/8/3926/World/Region/Israel-dreading-a-democratic-Arab-world.aspx

http://www.huffingtonpost.com/social/democles/tunisia-revolution-live-u_n_809294_74092237.html

Utalandet kom sent igår/idag, så fler källor kommer att komma!

svd 1 2 3 DN 1 2 3 I

, , , ,

9 kommentarer:

Anonym sa...

Demokrati kan visst vara fel, om ociviliserade krafter tillåts att nyttja den! Det är inte alltid säkert att majoriteten har rätt.

Hitler kom till makten i huvudsak via demokratins system.

Om 90% av befolkningen i ett land, gärna skulle vilja avliva de andra 10%, är det demokratiskt att dessa 90% får som de vill? Eller om 55% vill att staten skall styras till punkt och pricka efter en totalitär ideologi beskriven i en gammal bok, så skall de andra 45% tvingas in under den också?

Om du läser en viss bok, som många individer läser/lyssnar dagligen på sedan de började gå och tror blint på, så kanske du får en del av svaren på varför så många araber hatar judar...

OmvärldsAnalys on 16 januari 2011 13:09 sa...

Hitler kom till makten genom en kupp, han valdes genom demokrati men sen genomförde han en kupp för att bli diktator!

Avskyvärt av dig och Israel att säga att ett visst folkslag inte är värda demokrati!

Och Israel har stor skuld till att araber ogillar Israel, du kan inte på allvar mena att ockupation av arabisk mark både i palestina,syrien och libanon inte spelar in!

Blir rädd när jag ser folk i Sverige förakta demokratins grundvalar om jämnlikhet och frihet till ALLA!

Anonym sa...

Väldigt bra skrivet!
Tänkte inte på det. Nu förstår jag varför svensk media tystar ner och ger diffusa rapporter om revolutionen i Tunisien.

Thanel sa...

"För folk generellt oavsett om det araber, israeler eller svenskar älskar fred och frihet."
Det där är väldigt naivt, tyvärr är det inte så. Det finns absolut en intellektuell minoritet(oftast kristen) i arabvärlden som också som vill ha fred och frihet och förkastar islams avskyvärda människosyn. Tyvärr är den stora majoriteten muslimer som per definition inte vill ha frihet och demokrati utan vill ha apartheid och heligt krig, det gör att ett demokratiskt arabland är en mardröm för omvärlden. Israel är särskilt utsatt då det gränsar till så många sådana länder.
Demokrati i Tunisien glädjer ingen förutom terrorister.

OmvärldsAnalys on 16 januari 2011 20:32 sa...

Thanel

Så du vill se förtryckande diktatur i mellanöstern? Vilken människosyn, inte konstigt att araber hatar Israel om det är såna tankar ni har!

Du skriver i ditt andra inlägg som jag tog bort pågrund av länken att araber har matats med hatpropaganda av staten...men i samma andetag så stödjer du de styrande i de staterna! Hur ska du ha det? Ska det vara demokrati eller diktatur?

Menar du att jag är en terrorist för jag glädjer mig åt demokrati i tunisien? Eller är Obama en terrorist som gav utryck för glädje eller de miljoner och åter miljoner människor i hela världen som inte ens är araber som blev glada som terrorister?
Skärp dig nu och kom tillbaka till verkligheten!

Thanel sa...

OmvärdsAnalys

Ja, förtryckande diktatur är det enda som håller islam i schack och mellanösterns minoriteter relativt säkra.
Är inte riktigt säker på vad det är för inlägg du syftar på jag skrev bara ett? två med det här då.
Det kanske var klumpigt formulerat, man är väl inte terrorist för att man glädjer sig över att stabiliteten och säkerheten faller sönder i Tunisien. Vad jag menar är att de enda som drar nytta av det är terrorister. De miljoner i hela världen som blev glada och inte ens är araber är uteslutande antingen terroristsympatisörer eller naiva personer utan någon som helst kunskap och erfarenhet av islam.

OmvärldsAnalys on 17 januari 2011 11:28 sa...

Thanel

Du är en sjuk människa och är ett praktexempel på en fascist!

Så alla som inte tycker att diktatur är bra är terrorister eller terroristsympatisörer...annars är de naiva utan kunskap?

Som sagt du är en äcklig människa och jag hoppas du söker vård för ditt hat mot människor!

Anonym sa...

"Om arabiska befolkningen i världen är Anti-Israelisk kanske Israel borde se över vad det är som gör att miljoner människor ogillar de."
Nu hatar ju iofs muslimska araber alla i sin närhet, kristna bombas\fördrivs, homosexuella hängs, västsahara är ockuperat, kurder bombades i irak (och har fått medborgarskap indraget i syrien), och till sist så har svarta folkmördats i södra sudan de senaste åren.

Får alla dessa också skylla sig själva?
Undrar vem som är fascist på riktigt...

OmvärldsAnalys on 17 januari 2011 19:39 sa...

Som du såg skrev jag araber, inom araber ingår kristna, muslimer,ateister och allt annat.

Svarta mördats i Sudan? av vem? Jo svarta i Sudan...eller menar du att mördarna är vita araber? Ska du ljuga så ljug trovärdigt iallafall.

Men du kanske borde ta och titta på vad Israel gör med Kristna i Israel/Palestina, titta på betlehem och vad Israel gör där. Om du tittar noga på alla klipp med palestinska politiska möten ser du alltid kristna biskopar med hand i hand med "islamister". Fråga kristna araber från palestina/mellanöstern om vad de tycker om Israel. Du kommer nog inte gilla svart.

Skicka en kommentar

 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com