2010-12-23

Kina köper upp EU


Medan Eu brinner och finanskrisen fortsätter skörda offer runt om i Europa, så trappar Kina upp sin offensiv på den politiska scenen. Både genom sina allierade och genom att som idag chocka världen med olika utspel. Kina anses av många inneha den snabbast växande ekonomin och inom två år ta över USAs roll som den stora giganten på finansmarknaden.
Andra menar att det kan ta längre tid pågrund av att Kina inte har visat vilja på att leda flocken och överta rollen som den nya giganten.
Detta ändrades idag när Jiang Yu Kinas utrikesminister signalerade om att Kina kan komma att köpa upp EUs växande skuldberg. Han sa att Kina ska använda sin utrikes fond med 2,7 Biljoner dollar (19 biljoner kroner) för att stabilisera Europas fonder.

Brittiska tidningar kallar detta för ännu en förnedring för EU.

Med andra ord kommer EU snart att vara i skuld till Kina och Kina kommer i framtiden få det enorma inflytande USA har idag över EUs politik och ekonomi.
Om detta går igenom kommer det få stora politiska konsekvenser på den globala scenen och ännu en pjäs flyttas fram i det stora shack spelet.

1 2 3
4 5 6
, , , , , I

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com