2010-12-17

JUST NU: NordKorea menar allvar!


Det tänkt att Sydkorea ska hålla militära övninganån gång mellan imorgon och Tisdag "beroende på vädret" från ön Yeonpyeong, samma ö som för några veckor sen bombades av Nordkorea pågrund av en liknande övning.
För 1 timme sen kom Nordkoreas svar på dessa övningar: "If Republic of Korea fires artillery from Yeonpyeong "our military will undertake self-defensive strikes as we've declared previously."


Detta är ett ovanligt starkt och konkret hot som liknar det hotet som uttalades innan bombningarna av Yeonpyeong förra gången.

Svaret från Sydkorea kom för 20 minuter sedan:  "SouthKorean Defense Ministry: Live-fire drill on Yeonpyeong will go ahead despite DPRK (Democratic Republic of Korea) threats"


NordKorea svarade för 10 minuter sedan:  "The S. Korean group of traitors and the puppet military warmongers had better cogitate about the KPA's (Korean People Army) warning." 

Extra allvarligt är detta då Nordkorea igår sa att ett krig med Sydkorea skulle utvecklas till ett Kärnvapen krig!

Vi på OmvärldsAnalys kommer följa dagen och morgondagen med spänning för att se ifall Sydkorea (USA) backar om militära övningarna och om inte dem backar ifall Nordkorea (Kina) gör allvar av deras hot!
Nån måste backa annars är ett farligt krig igång!

SVD 1 DN I AF
, , , ,
 1

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur blev det med förra skärmytslingen? Är det nu belagt att det var sydkorea som först sköt granater in i nordkorea som en sydkoreansk officer sade i ett uttalande. Jag har inte hört så mycket om det.

Det var ju lite farsartat då media pumpade ut nyheten att nordkorea angripit oprovocerat. Efter avslöjande från civilbefolkningen på ön kom det fram att sydkorea avfyrat artilleri eld "men bara i motsatt riktning. Sista jag hörde var som sagt att några granater råkade avfyras mot nordkorea först men de hamnade nog i DMZ. Sen tystnade rapporteringen.

Har ni konkret vad som hände från objektiv källa?

OmvärldsAnalys on 17 december 2010 11:50 sa...

Det är klar lagt att Sydkorea sköt granater i vatten som Nordkorea betraktar som sitt territorium. Fast Sydkorea och resten av världen erkänner inte området som Nordkoreanskt. Så det var en klar provokation men inte nåt brott mot stilleståndsavtalet

Nordkorea hade dessutom skickat ut en varning i tid innan övningen, precis som idag.

Denna bild får man efter att man har läst många olika källor, då det svårt få tag på objektiva källor i denna konflikt.

Vi ska försöka hålla sidan uppdaterad med nyheter om denna konflikt ur ett neutralt perspektiv.

Anonym sa...

Det har gått rykten om att innan den senaste artelleriduelen startade så sänktes nordkoreas officiella hemsida i en överbelastningsattack. Har ni uppgifter om det? (svårt att hitta info).

Anfölls förresten verkligen civilbefolkningen på ön när det mest verkar vara militärer som dog och blev skadade?
Var det inte en militärbas som låg nära samhället?

OmvärldsAnalys on 17 december 2010 12:43 sa...

Nej vi har inga uppgifter om att Nordkoreas hemsida attackerades varken innan eller efter attacken.

Ön är inte så stor och har liten civilbefolkning, på filmer som har dykt upp så syns granater falla inte långt ifrån människor som var ute och handlade.

Anonym sa...

Nordkoreas folk lever primitivt och är förmodligen det folk i världen som är bäst skulle klara av konsekvenserna av ett kärnvapenkrig då deras infrastruktur är såpass primitiv och relativt oberoende av känslig teknologi och befolkningen där redan lever under väldigt svåra förhållanden.

Av den anledningen torde inte NK vara alltför tveksamma att använda kärnvapen mot en motståndare som är överlägsen i konventionell eldkraft.

Första kuwaitkriget visade att det var svårt att skjuta ner inkommande scudmissiler. Skulle liknande raketvapen vara utrustade med kärnvapen är ju frågan om deras realtivt dåliga precision vara ganska irrelevant.

Mycket oroande utveckling. Hoppas verkligen krigshetsarna USA backar. Ryssen backade under kubakrisen, men det är mer tveksamt är om NK backar. man har inte mycket att förlora, som ändå sovjet trots allt hade.

Skicka en kommentar

 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com