2010-12-31

Wikileaks kan skapa revolution i arabiska länder

0 kommentarer
Bild ur intervjun
Update 1. Länkar till intervjun längst ner

Wikileaks grundare Assange har i en intervju i arabiska Al-Jazeera sagt att utav dem 250.000 dokument (bara 2000 har släppts hittills)så finns det information som skulle kunna leda till kupper eller revolution i många arabiska länder.
Assange säger sig ha information om att högt uppsatta arabiska ledare är spioner för CIA, dessa ledare rapporterar kontinuerligt till CIA om deras kollegor i sina och andra länder och dess medborgare.

Ahmed Mansour som utförde intervjun sa att han har fått se dokumenten och kan bekräfta det Assange säger, men båda valde att inte nämna namn på de arabiska ledarna som spionerar för USAs räkning.

Assange sade att han verkligen fruktar för sitt liv men att det finns över 2000 webbsidor som kan släppa alla dokument ifall han som han sa på engelska “he has been done away with”. Då kommer dokumenten att släppas snabbare och på ett mer extremt sätt, idag släpps dokumenten allt eftersom och där många namn är borttagna för dessa personers säkerhet.

“But if I am forced we could go to the extreme and expose each and every file that we have access to,”

Assange säger att han även har bevis för hur många arabiska ledare stjäl olja från sina länder och medborgare.

Intervjun för de som kan arabiska, mycket intressant och är ett måste för dem som kan språket.
Del 1
Del 2
Del 3
Del 4

Källor:
CBS thepeninsula Ynet

I
Svd
 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com