2010-11-30

Arabiska diktatorer ligger illa till pågrund av WikiLeaks

0 kommentarer
Qatars Emir Hamad bin Khalifa al-Thani, en känd figur i mellanöstern pågrund av sina många medlingar i konflikter som rör mellanöstern, har stora problem.

Enligt Wikileaks diplomatiska telegram har han sagt bla. att han är beredd att betala 60% av kostnaderna för den Amerikanska militärbasen Al-Udeid Airbase i Qatar. Där många av flygattackerna mot Irak påbörjas innan de släpper sin dödliga last.

Som om det inte räckte så säger han i ett annat telegram att USA får använda flygbasen till att attackera Iran men villkoret är att USA ger garantier på att South Pars natural gas field som ägs av Qatar och Iran tillsammans inte får skadas eller attackeras. Så helt enkelt säger han bomba och döda oskyldiga människor men akta mina ekonomiska investeringar.

I ett annat telegram säger chefen för Israels Mossad (underrättelsetjänst) att Qatars Emir är "jobbig" och "irriterar alla" pågrund av att han smörar för alla, Iran,Syrien och Hamas. Mossad chefen säger även att USA borde ta bort sin bas från Qatar, då Qatars säkerhet helt beror på Amerikanska basen.

Saudiarabiens kung har i ett telegram sagt om Iran "Cut off the head of the snake" och tjatar ofta om att Iran måste attackeras.

Egyptens President kom med ett originellt förslag, "Stärk armén, släpp ert grepp, så blir det en kupp. Då får vi en diktator, men en rättvis sådan. Glöm demokrati, irakierna är för tuffa"

Detta kan utveckla sig till ett rent helvete för många arabiska ledare som står med byxorna nere inför sin egen befolkning men främst mot Iran som inte kommer ta lätt på att dess grannar försöker få USA att bomba landet. Egypten har också för några dagar sen haft val och man undrar ju hur "rättvisa" de var när deras president förespråkar diktatur runt om i världen.

Man undrar när arabiska folken ska få rättvisa ledare som dem själva har valt istället för diktatorer som böjer sig för väst mot sina egna grannar.

Se även http://omvarldanalys.blogspot.com/2010/11/wikileaks-kuwaits-ledare-fruktar-iran.html

, , , , , , , Dn1 i

Kina och det Koreanska spelet

1 kommentarer
Förra veckan besköt Nordkorea den Sydkoreanska ön Yeonpyeong.
Nordkorea säger att det var svar på Sydkoreanska övningar i området.

I Svensk och likväl utländsk media uttalar sig experter och säger att det är Nordkoreas sätt att söka "bidrag" och uppmärksamhet.
Det verkar som om dessa säkerhetspolitisk analytiker och experter inte vet om eller försöker dölja en hel del.

Nordkorea är en diktatur ledd av en galen man, men denna galna man har en mästare som han svarar inför, denna mästare heter Kina. Det är allmänt känt att Kina och Nordkorea har ett långt och djupt gående samarbete.
Det är inte en tillfällighet att dessa artelleri attacker skedde förra veckan strax efter att G20 mötet avslutats utan att ha enats. Många medier beskrev mötet som ett misslyckande. Redan innan skrev SVD att om mötet misslyckas så skulle Handelskrig/valutakrig bryta ut.

Kina sa strax innan mötet att USA måste sluta flöda marknaden med Monopoly pengar. Det många inte vet är att USA flödar marknaden med 600 Miljarder värdelösa dollar.
Kina i sin tur ogillar att USA och andra västländer anklagar och skarpt kriteserar dem för att undervärdera sin egen valuta.

Pengar och resurser är makt, världens ledare är i handelskrig vilket innebär ett maktkrig och vi vet alla att "Där orden tar slut tar nävarna vid."
Mötet (orden) tog slut och Nordkorea (nävarna) tog vid genom att bomba Sydkorea en av USAs viktigaste och närmaste allierad med en omfattande försvarspakt sedan 1953 där USA åtar sig att försvara Sydkorea mot alla utländska militära hot.
En helt egen analys om varför USA inte har attackerat Nordkorea som svar på attacken på dess allierade kommer komma i en separat analys som ska gå igenom varför USAs tid som den enda supermakten är över.

Många kan tycka att det verkar konstigt att Kina verkligen skulle ligga bakom dessa händelser, men bevisen är många.
Indien omplacerade 36000 soldater mot gränsen till Kina 23 november ca 10 timmar efter att Nordkorea bombade Sydkorea. Det är inte heller ett sammanträffande att Obama precis hade avslutat ett i media väldigt omtalat besök i Indien, där Obama lovade att försöka driva igenom Indien som permanent medlem i FNs Säkerhetsråd som är reserverat till Stormakter.

Vad fick Obama igengäld för detta? Kan det ha varit säkerhetsgarantier mot Kina? Det kan ingen riktigt veta men mycket pekar på det.

En annan sak som pekar ut Kina som ansvarig för Nordkoreas attack är att USA och Sydkorea skulle hålla militära övningar för att avskräcka Nordkorea, då går Kina ut och direkt varnar och kritiserar dessa övningar och rakt ut varnar USA för att inkräkta på dess exklusiva ekonomiska Zon.

Men det största beviset för att Kina ligger bakom detta är att Kina efter bombningarna av Sydkorea, utlyste en presskonferens på en Söndag (vilket är väldigt ovanligt) och gav förslag om fredsamtal mellan alla parter (USA,Japan,Sydkorea,Kina,Sydkorea) men USA och dess allierade nekade inviten idag, vilket kan ses som en väldigt stark markering mot Kina. Jag kan bara tänka mig hur arga Kina kommer bli och vi får se närmaste veckan vad deras motdrag blir, men återigen om USA och Sydkorea inte vill samtala så är det bara nävarna kvar.

Trots Kinas kritik mot krigsfartyget George Washingtons övningar tillsammans med Sydkoreas militär, så skickar USA krigsfartyget "Carl Vinson" till Gula havet och Kinas ekonomiska Zon, Carl väntas anlända till området i veckan.

Detta "handelskrig" ska bli intressant att följa och hoppas att det inte leder till ett fullskaligt krig där fler oskyldiga dödsoffer faller pågrund av en maktkamp mellan en nedgående och en uppgående stormakt.

DN 1 Aftbldt2 svd

, , , , , , , , , , , i

Allvarlig Militarisering av världen!

0 kommentarer
Lite snabba nyheter om militariseringen som sker runt om på jorden den senaste månaden

NordKorea hotar Sydkorea med "all out war" om Sydkorea och USA fortsätter sina militära övningar! Läget på koreahalvön är allvarligt och på gränsen till explosion!

Indien omplacerar 36000 soldater till gränsen mot Kina!

Ryssland omplacerar taktiska kärnvapen till gränsen mot NATO-länder.

Allt detta den senaste månaden, detta är bara på ytan en djupare analys av dessa händelser kommer inom snar framtid.

Analysen kommer gå igenom varför dessa händelser sker just idag och vilken roll Kina har i allt detta.

, , , , , ,

DN I

WikiLeaks: Kuwaits ledare fruktar Iran

0 kommentarer
Ingen har väl undgått att wikileaks har släppt de första diplomatiska telegram som de påstår kommer ändra den Globala Historien. Jag har kollat igenom några telegram och en väldigt intressant är denna
http://cablegate.wikileaks.org/cable/2010/02/10KUWAIT142.html

Detta är ett av de många telegram som kommer göra så att vi slipper såna här falska bilder.


Kuwaits inrikes minister Jaber Al-Khaled Al
Sabah kommer ha svårt att träffa Iranska diplomater i framtiden efter att han avslöjats med att säga Iran är "the
beating heart of Islamic extremism"

Samtidigt som han säger att han fruktar att den Iranska revolutionen ska sprida sig i mellanöstern.
Han tar även flera gånger upp iranska hotet i Palestina, han "fruktar" mass konvertering av palestinierna från Sunni till Shia, pågrund av att palestinierna tror
Shi'a being more prepared to "fight to the end" and stand up to
Israel.


Jag undrar om Kuwaits inrikes minister har funderat på att stödja palestinierna lika mycket som Iran gör, så kanske han slipper oroa sig för mass konvertering av palestinierna. Om han frukar Irans popularitet bland folk i mellanöstern så kanske han borde se över sin och sina grannars politik och göra en analys om varför den inte är populär.
Kanske lära sig lite av Iran?! Helst lyssna på sitt och de andra arabiska folkens åsikt!

Fler inlägg om wikileaks kommer att komma förhoppningsvis, nu måste jag gå läsa fler telegram. För er som vill leta själva här är länken
cablegate.wikileaks.org


, , , , ,

Dn 1 Svd
 

OmvärldsAnalys. Copyright 2008 All Rights Reserved Revolution Two Church theme by Brian Gardner Converted into Blogger Template by Bloganol dot com